2019考研英语复习模考卷含答【五篇】

2018-03-15 11:46 来源:网络综合
考研网权威发布2019考研英语复习模考卷含答【五篇】,更多2019考研英语复习模考卷含答【五篇】相关信息请访问考研网。

【导语】寒窗苦读十余载,今朝考试展锋芒;思维冷静不慌乱,下笔如神才华展;心平气和信心足,过关斩将如流水;细心用心加耐心,努力备考,定会考入理想院校。以下是无忧考网为大家整理的 《2019考研英语复习模考卷含答【五篇】》供您查阅。

【第一篇】

All Sumerian cities recognized a number of gods in common,including the sky god,the lord of storms,and the morning and evening star.__1__the Sumerian worshipped the goddess of fertility,love,and war,she was evidently lower__2__status than the male gods,indicating that in a more urbanized society the__3__that the peoples of previous times had paid to the earth mother goddess had__4__. The gods seemed hopelessly violent and __5__,and one‘s life a period of slavery at their easy will. The epic poem The Creation emphasizes that__6__were created to enable the gods to__7__ up working. Each city moreover had its own god,who was considered to__8__ the temple literally and who was in theory the owner of all property within the city.__9__the priests who interpreted the will of the god and controlled the__10__ of the economic produce of the city were favored__11__ their supernatural and material functions __12__. When,after 3,000 B. C.,growing warfare among the cities made military leadership__13__,the head of the army who became king assumed a(n)__14__position between the god,whose agent he was,and the priestly class,whom he had both to use and to __15__. Thus king and priests represented the upper class in a hierarchical society.__16__them were the scribes,the secular attendants of the temple,who__17__every aspect of the city’s economic life and who developed a rough judicial system.__18__the temple officials,society was divided among an elite or__19__ group of large landowners and military leaders;a mixed group of merchants,artisans,and craftsmen,free peasants who__20__ the majority of the population;and slaves.

  1. [A] Unless [B] As [C] Lest [D] Although

  2. [A] on [B] in [C] with [D] about

  3. [A] worship [B] reverence [C] admiration [D] gratitude

  4. [A] vanished [B] recovered [C] declined [D] attained

  5. [A] unpredictable[B] unforgivable[C] unlimited [D] unlikely

  6. [A] creatures [B] animals [C] men [D] mortals

  7. [A] use [B] turn [C] give [D] back

  8. [A] inhabit [B] live [C] reside [D] lodge

  9. [A] Hence [B] Thereafter [C] Somehow [D] Incidentally

  10. [A] introduction[B] transaction [C] distribution[D] provision

  11. [A] as [B] for [C] under [D] of

  12. [A] along [B] anyway [C] afterwards [D] alike

  13. [A] additional [B] vital [C] singular [D] exceptional

  14. [A] alternative [B] secondary [C] intermediate[D] fundamental

  15. [A] pacify [B] tempt [C] suppress [D] manipulate

  16. [A] Beside [B] Beyond [C] Below [D] Before

  17. [A] supervised [B] held [C] managed [D] presided

  18. [A] Around [B] Under [C] Above [D] Outside

  19. [A] leading [B] noble [C] controlling [D] principal

  20. [A] consist [B] compose [C] compile [D] consume   答案

  1. D 2. B 3. B 4. C 5. A 6. D 7.C 8.A 9. A 10. C

  11. B 12. D 13.B 14.C 15. A 16. C 17. A 18. D 19. B 20. B

  总体分析

  本文介绍了苏美尔人对神的崇拜及由此引起的社会阶层的划分。第一句至第四句为一个意群,主要介绍了苏美尔人对神的崇拜,以及神凌驾于人之上。第五句至倒数第二句为一个意群,介绍了由于对神的崇拜而出现的社会上层阶层及其职能。末句附带说明了在宗教体系之外的社会阶层。

  全文翻译

  所有的苏美尔城邦都认可很多共同的神,包括天空之神、风暴之王、晨星和昏星。虽然苏美尔人崇拜代表繁衍、爱和战争的女神,但她在地位上却明显低于男性神。这表明在一个更趋都市化的社会中,过去时代的民族曾经致以大地母亲神的敬意已经减少。神似乎都极其暴力且捉摸不定,人的一生成为任他们摆布和奴役的一生。史诗《创世记》中强调人类被创造出来是为了使神放弃劳动。而且每一座城邦都有它自己的神,该神被认为确实居住在庙宇里,理论上则是城邦里所有财产的拥有者。因此诠释神的意志并且控制城市经济产品的分配的僧侣以他们超自然的以及在物质方面享有的功能而受到青睐。公元前3000年以后,当城市不断增多的战事使军事领导才能变得非常重要时,成为国王的军队首领占据了在神与僧侣阶层之间的位置,他是神的代言人,对僧侣阶层既利用又安抚。因此在一个等级社会中国王和僧侣代表了上层阶级。居于他们之下的是书吏,即,庙宇世俗的侍臣,他监督城市经济生活的方方面面,并制定粗略的司法体系。在庙宇官员之外,社会被划分为四类人:大地主和军事领导人这样一群精英和贵族人群;商人、工匠和技工的混合群体;占人口大部分的自由农民;奴隶。

【第二篇】

Valentine‘s Day may come from the ancient Roman feast of Lupercalia. __1__ the fierce wolves roamed nearby,the old Romans called __2__ the god Lupercus to help them. A festival in his __3__ was held on February 15th. On the eve of the festival the __4__ of the girls were written on __5__ of paper and placed in jars. Each young man __6__ a slip. The girl whose name was __7__ was to be his sweetheart for the year.

  Legend __8__ it that the holiday became Valentine‘s Day __9__ a Roman priest named Valentine. Emperor Claudius II __10__ the Roman soldiers NOT to marry or become engaged. Claudius felt married soldiers would __11__ stay home than fight. When Valentine __12__ the Emperor and secretly married the young couples,he was put to death on February 14th,the __13__ of Lupercalia. After his death,Valentine became a __14__. Christian priests moved the holiday from the 15th to the 14th—Valentine’s Day. Now the holiday honors Valentine __15__ of Lupercus.

  Valentine‘s Day has become a major __16__ of love and romance in the modern world. The ancient god Cupid and his __17__ into a lover’s heart may still be used to __18__ falling in love or being in love. But we also use cards and gifts,such as flowers or jewelry,to do this. __19__ to give flower to a wife or sweetheart on Valentine‘s Day can sometimes be as __20__ as forgetting a birthday or a wedding anniversary.

  1.[A] While [B] When [C] Though [D] Unless

  2.[A] upon [B] back [C] off [D] away

  3.[A] honor [B] belief [C] hand [D] way

  4.[A] problems [B] secrets [C] names [D] intentions

  5.[A] rolls [B] piles [C] works [D] slips

  6.[A] cast [B] caught [C] drew [D] found

  7.[A] given [B] chosen [C] elected [D] delivered

  8.[A] tells [B] means [C] makes [D] has

  9.[A] after [B] since [C] as [D] from

  10.[A] ordered [B] pleaded [C] envisioned [D] believed

  11.[A] other [B] simply [C] rather [D] all

  12.[A] disliked [B] defied [C] defeated [D] dishonored

  13.[A] celebration [B] arrangement [C] feast [D] eve

  14.[A] goat [B] saint [C] model [D] weapon

  15.[A] because [B] made [C] instead [D] learnt

  16.[A] part [B] representative[C] judgement [D] symbol

  17.[A] story [B] wander [C] arrow [D] play

  18.[A] portray [B] require [C] demand [D] alert

  19.[A] Keeping [B] Disapproving[C] Supporting [D] Forgetting

  20.[A] constructive [B] damaging [C] reinforcing [D] retorting   答案

  1.B 2.A 3.A 4.C 5.D 6.C 7.B 8.D 9.A 10.A

  11.C 12.B 13.D 14.B 15.C 16.D 17.C 18.A 19D. 20.B

  总体分析

  本文介绍了情人节的由来。第一段介绍情人节的前身牧神节以及该节日里抽签选恋人的庆祝活动。第二段介绍情人节是为了纪念一位罗马牧师。第三段指出情人节已经成为爱的主要象征。

  全文翻译

  圣瓦伦丁节(即,情人节)可能源自古罗马的牧神节。当凶猛的狼群在四周游荡时,古老的罗马人请求牧神卢帕克斯来帮助他们。一个向该神表达敬意的节日于2月15日举行。在这个节日的前夕女孩们的名字被写在纸条上并放入罐中。每位年轻的男子都抽一张纸条,被抽中名字的女孩在未来一年中将成为他的恋人。

  传说这个节日之所以成为圣瓦伦丁节是为了纪念一位名叫瓦伦丁的罗马牧师。国王克劳底斯二世命令罗马士兵不得结婚或订婚。克劳底斯认为结了婚的士兵更愿意留守家中而不是上战场。当瓦伦丁违抗了国王的意愿,秘密让年轻人成了婚之后,他于2月14日即牧神节的前夕被处决。瓦伦丁死后,成了圣徒。*教会牧师们将这个节日从15日改为14日,即,圣瓦伦丁节。现在这个节日纪念的是瓦伦丁而再不是牧神卢帕克斯。

  圣瓦伦丁节在现代世界里已经成为爱和浪漫的一个主要象征。古代的爱神丘比特和他射入爱人心中的箭也许仍然被用来表现爱上某人或谈恋爱。但是我们也使用卡片和礼物,比如鲜花或珠*做同样的事情。在圣瓦伦丁节忘记给妻子或恋人送花有时能像忘记生日或结婚纪念日一样糟糕。

【第三篇】

Driving through snowstorm on icy roads for long distances is a most nerve-racking experience. It is a paradox that the snow,coming __1__ gently,blowing gleefully in a high wind,all the while __2__ down a treacherous carpet,freezes the windows,__3__ the view. The might of automated man is__4__ . The horses,the powerful electrical systems,the deep-tread tires,all go __5__ nothing. One minute the road feels __6__,and the next the driver is sliding over it,light as a__7__,in a panic,wondering what the heavy trailer trucks coming up__8__the rear are going to do. The trucks are like __9__ when you have to pass them,not at sixty or seventy __10__ you do when the road is dry,but at twenty-five and thirty. __11__ their engines sound unnaturally loud. Snow,slush and__12__ of ice spray from beneath the wheels,obscure the windshield,and rattle __13__your car. Beneath the wheels there is plenty of __14__ for you to slide and get mashed to a pulp. Inch __15__ inch you move up,past the rear wheels,the center wheels,the cab,the front wheels,all__16__too slowly by. Straight ahead you continue,__17__ to cut over sharply would send you into a slip,__18__in front of the vehicle. At last,there is__19__enough,and you creep back over,in front of the truck now,but__20__the sound of its engine still thundering in your ears.

  1. [A] up [B] off [C] down [D] on

  2. [A] lies [B] lays [C] settles [D] sends

  3. [A] blocks [B] strikes [C] puffs [D] cancels

  4. [A] muted [B] discovered [C] doubled [D] undervalued

  5. [A] for [B] with [C] into [D] from

  6. [A] comfortable [B] weak [C] risky [D] firm

  7. [A] loaf [B] feather [C] leaf [D] fog

  8. [A] beneath [B] from [C] under [D] beyond

  9. [A] dwarfs [B] giants [C] patients [D] princesses

  10. [A] what [B] since [C] as [D] that

  11. [A] So [B] But [C] Or [D] Then

  12. [A] flakes [B] flocks [C] chips [D] cakes

  13. [A] onto [B] against [C] off [D] along

  14. [A] snow [B] earth [C] room [D] ice

  15. [A] by [B] after [C] for [D] with

  16. [A] climbing [B] crawling [C] winding [D] sliding

  17. [A] meanwhile [B] unless [C] whereas [D] for

  18. [A] sheer [B] mostly [C] rarely [D] right

  19. [A] might [B] distance [C] air [D] power

  20. [A] with [B] like [C] inside [D] upon   答案

  1.C 2.B 3.A 4.A 5.A 6.D 7.B 8.C 9.B 10.C

  11.D 12.C 13.C 14.C 15.A 16.D 17.D 18.D 19.B 20.A

  总体分析

  本文描述了在冰雪覆盖的路面上开车的经历。文章首句为主题句,概括了这种经历的特点是“令人非常紧张”。第二至四句分别介绍了下雪带来的隐患和机器变得没有多大用处。从第五句到文章最后则描述了在这种不利条件下和大卡车一同行驶的紧张经历。

  全文翻译

  在暴风雪中驱车长距离地行驶于冰雪覆盖的路面上是一种令人非常紧张的经历。矛盾的是雪一面轻轻地飘落,在强风中愉快地吹着,一面又不断地吹落可能带来危险的毯子,封冻窗户,挡住视线。机器的力量被减弱了。马、强有力的电子系统、深胎面的轮胎都毫无用处。一分钟前路面还很结实,下一分钟司机就在上面打滑,轻飘飘地,处于恐慌之中,想着从后面突然出现的笨重的挂了拖车的卡车会干出什么事情来。当你不得不开车经过这些卡车时,它们就像巨人一般。这时你行驶的速度不是当路面干燥时的60或70,而是25和30.并且它们的引擎听起来极其刺耳。雪、泥和冰渣滓从轮子下喷洒出来,使挡风玻璃变得模糊不清,然后格格作响地从车上掉下。卡车轮子下的空间很大,足以让你滑进去并被碾成肉酱。你一点点的往前挪动,经过卡车的后轮,中间的轮子,驾驶室,前轮,所有这一切都是极其缓慢地滑过去的。你继续笔直地往前开,因为突然超车抢道到卡车前面会使你的车滑倒,正好倒在大卡车的前面。最后终于和卡车有了一段距离了,你才慢慢地往后挪,挪到另外一车道上,现在你行使在卡车的前面了,但是引擎的声音仍然震耳欲聋。

【第四篇】

A recent parliamentary report blames the government and the food industry for the growth in obesity. The Department of Transport is blamed for not doing enough to__1__facilities for pedestrians and cyclists while__2__ to pressure from motoring organizations representing car users. The Ministry of Education is__3__of selling off school playing fields and not doing enough to__4__adequate facilities for physical education and games. Young people in Britain have become crazy about football(soccer and rugby),but too often as__5__“couch potatoes”。

  The food industry is blamed for promoting junk food to school children and not doing enough to__6__down on sugar,fats and salt in prepared foods. The industry,__7__by the current popularity of the Atkins low-carbohydrate diet,has begun to __8__,but it is trying to protect a huge market and will need to do__9__more if it is to__10__off increased regulation.

  Japan seems less__11__so far by the problem of obesity,__12__ as the Japanese diet becomes increasingly__13__(burgers and doughnuts)the problem will grow. __14__,Japanese cuisine has become highly popular in Britain. It is seen as healthy in a different way from the Mediterranean diet__15__its emphasis on tomatoes and olive oil combined with red wine.

  A fairly small amount of red wine is now__16__as beneficial to the heart,__17__its other encouraging properties. But Britain has to do more to__18__the problems of alcoholism__19__with the binge-drinking culture—including violence and vandalism. Limited consumption of alcohol,as long as it is not__20__with driving,is harmless and possibly beneficial.

  1. [A] stimulate [B] commend [C] promote [D] elevate

  2. [A] submitting [B] subjecting [C] subordinating [D] surrendering

  3. [A] charged [B] denounced [C] scolded [D] accused

  4. [A] assure [B] ensure [C] secure [D] guard

  5. [A] speculating [B] spectating [C] specializing [D] sightseeing

  6. [A] fall [B] get [C] cut [D] bring

  7. [A] stung [B] bitten [C] chewed [D] licked

  8. [A] retort [B] refute [C] respond [D] resolve

  9. [A] abundantly [B] considerably [C] extensively [D] principally

  10. [A] defend [B] beat [C] hold [D] ward

  11. [A] upset [B] affected [C] effected [D] impressed

  12. [A] or [B] for [C] but [D] if

  13. [A] popularized [B] globalized [C] westernized [D] localized

  14. [A] Accordingly[B] Interestingly [C] Surprisingly [D] Strikingly

  15. [A] as [B] on [C] but [D] with

  16. [A] accepted [B] approved [C] assumed [D] acknowledged

  17. [A] but for [B] let alone [C] regardless of [D] much less

  18. [A] cope [B] challenge [C] tackle [D] undertake

  19. [A] matched [B] related [C] united [D] associated

  20. [A] bonded [B] combined [C] merged [D] incorporated   答案

  1.C 2.A 3.D 4.B 5.B 6.C 7.A 8.C 9.B 10.D

  11.B 12.C 13.C 14.B 15.D 16.A 17. B 18.C 19.D 20.B

  总体分析

  本文主要介绍了英国饮食存在的问题。第一至二段指出,英国政府和食品工业被指责导致肥胖患者的增多。第三段指出,一方面日本饮食因日益西化,肥胖问题变得严重;另一方面,日本饮食在英国很流行,被视为健康饮食。第四段指出适度饮酒对身体有益,但英国要应付的是与过度引酒相关的问题。

  全文翻译

  一份最近的议会报告指责政府和食品工业导致肥胖患者增多。交通部门被指责在促进步行和骑车设施的发展方面做得不够,而且屈从于代表汽车使用者的机动车组织的压力。教育部被指责出卖学校的操场,在保证提供用于体育教学和游戏的充足设施方面做得不够。英国的年轻人为足球和橄榄球而疯狂,但更多的只是坐在家里看电视的“沙发土豆”。

  食品工业被指控向学生兜售垃圾食品,在减少熟食中糖、脂肪和盐含量方面做得不够。受到目前艾特金斯低碳水化合物饮食潮流的刺激,食品工业已经有所反应,但是它要努力保护一个庞大的市场,而且如果要避开日益增多的规定,它需要做的事情还很多。

  迄今为止,日本看上去受肥胖问题的影响较小,但是随着日本人食谱的日益西化(夹饼和油炸圈饼),问题会变得严重。有趣的是,日式烹饪在英国很流行。它被看作是有别于地中海饮食的另一种健康饮食,后者着重于西红柿和橄榄油以及与之相结合的红酒。

  稍饮红酒现在被认为有利于心脏,更不用说红酒其它令人振奋的品性。但是英国人还需要做许多事情来解决与狂饮文化有关的酗酒问题——包括暴力和破坏行为。有节制的酒类消费,只要不和驾驶行为搭伴,就是无害的并可能是有益的。

【第五篇】

The mass media is a big part of our culture,yet it can also be a helper,adviser and teacher to our young generation. The mass media affects the lives of our young by acting as a(an)__1__for a number of institutions and social contacts. In this way,it__2__ a variety of functions in human life.

  The time spent in front of the television screen is usually at the__3__ of leisure:there is less time for games,amusement and rest.__4__ by what is happening on the screen,children not only imitate what they see but directly__5__ themselves with different characters. Americans have been concerned about the__6__ of violence in the media and its__7__harm to children and adolescents for at least forty years. During this period,new media __8__,such as video games,cable television,music videos,and the Internet. As they continue to gain popularity,these media,__9__television,__10__public concern and research attention.

  Another large societal concern on our young generation__11__by the media,is body image.__12__forces can influence body image positively or negatively.__13__one,societal and cultural norms and mass media marketing__14__our concepts of beauty. In the mass media,the images of__15__beauty fill magazines and newspapers,__16__from our televisions and entertain us__17__the movies. Even in advertising,the mass media__18__on accepted cultural values of thinness and fitness for commercial gain. Young adults are presented with a__19__defined standard of attractiveness,a(n)__20__that carries unrealistic physical expectations.

  1. [A] alternative [B] preference [C] substitute [D] representative

  2. [A] accomplishes[B] fulfills [C] provides [D] suffices

  3. [A] risk [B] mercy [C] height [D] expense

  4. [A] Absorbed [B] Attracted [C] Aroused [D] Addicted

  5. [A] identify [B] recognize [C] unify [D] equate

  6. [A] abundance [B] incidence [C] prevalence [D] reccurrence

  7. [A] disposed [B] hidden [C] implicit [D] potential

  8. [A] merged [B] emerged [C] immerged [D] submerged

  9. [A] apart from [B] much as [C] but for [D] along with

  10. [A] promote [B] propel [C] prompt [D] prosper

  11. [A] inspired [B] imposed [C] delivered [D] contributed

  12. [A] External [B] Exterior [C] Explicit [D] Exposed

  13. [A] As [B] At [C] For [D] In

  14. [A] mark [B] effect [C] impact [D] shock

  15. [A] generalized [B] regularized [C] standardized[D] categorized

  16. [A] boom [B] bottom [C] brim [D] beam

  17. [A] over [B] with [C] on [D] at

  18. [A] play [B] take [C] profit [D] resort

  19. [A] barely [B] carefully [C] narrowly [D] subjectively

  20. [A] ideal [B] image [C] stereotype [D] criterion   答案

  1. C 2. B 3. D 4. B 5. A 6. C 7. D 8. B 9.D 10. C

  11. B 12.A 13. C 14. C 15. C 16. A 17. D 18. A 19.C 20.A

  总体分析

  本文主要论述了大众媒介对青少年产生的影响。第一段指出,大众媒介可以替代社会机构和社会交往在年轻人的生活中起着各种各样的作用。第二段指出,由于青少年模仿他们在电视中看到的乃至将其与现实相混淆,人们一直担忧媒介对他们可能产生危害。第三段媒介对美的狭隘界定对青少年的不良影响。

  全文翻译

  大众媒体是我们文化的重要组成部分,但是它也可以成为年轻一代的助手、建议者和教师。大众媒介作为许多机构和社会交往的替代品影响着年轻人的生活。通过这种方式,它在人们生活中起到了各种各样的作用。

  在电视屏幕前耗费的时间常常是以休闲为代价的,即有更少的时间用于游戏、娱乐和休息。由于被电视屏幕上的东西吸引,孩子们不仅模仿他们看到的,而且还直接将自己视为电视中的各种不同的人物。美国人对媒体中暴力的普及及其对孩子和青少年的潜在危害的担忧至少已经有四十年了。在这段时期里,新的媒体,如:电视游戏、有线电视、音乐录像带以及网络出现了。由于这些媒体继续受到欢迎,它们连同电视一起引起了公众的担忧和研究的注意。

  媒体使年轻一代受到社会另一大关注的方面是身体形象问题。外部力量能对身体形象产生正面和负面的影响。举例来说,社会文化标准和大众媒介的营销冲击着我们关于美的观念。在大众媒介中,标准美女的形象充斥着报刊杂志,从电视中播放出来,在电影中娱乐着我们。甚至大众媒介还在广告中利用公认的瘦和健康的文化价值来赢得商业利润。青少年被给予的是狭隘界定的吸引力的标准,它是一种包含着对外形的不切实际的期望的完美标准。