成人高考高起点《英语》模拟题及答案【一】

2017-11-13 15:52 来源:网络综合
成考网权威发布成人高考高起点《英语》模拟题及答案【一】,更多成人高考高起点《英语》模拟题及答案【一】相关信息请访问成人高考网。

【导语】天高鸟飞,海阔鱼跃;考试这舞台,秀出你独特的精彩;一宿好的睡眠,精神能百倍;一颗淡定的平常心,沉着应对,努力备考,考入理想院校!以下是无忧考网为大家整理的 《成人高考高起点《英语》模拟题及答案【一】》供您查阅。

一、语音知识(共5小题,每题1.5分,共7.5分)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )1.A. childhood B. chemist C. church D. chest

  ( )2. A. dear B. hear C. near D. bear

  ( )3. A. excellent B. excuse C. explain D. express

  ( )4. A. museum B. popular C. dustbin D. valuable

  ( )5. A. coast B. float C. soap D. broad

  二. 词汇与语法知识(共25小题;每1.5分,共37.5分)

  从每小题的四个选项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )6. He took the machine to pieces to find out how it _______.

  A. progressed B. operated C. equipped D. managed

  ( )7. I asked two people to help me start my car, but ____ of them knew what to do.

  A. either B. none C. both D. neither

  ( )8. Let’s visit the bookstore on my way back home, __________?

  A. shan’t we B. won’t you C. shall we D. will you

  ( )9. Please be sure to telephone me next time you _______ to our city.

  A. will come B. come C. came D. are coming

  ( )10. He wondered if he could slip out of the lecture hall without anyone _________.

  A. noticing B. noticed C. to notice D. being noticed

  ( )11. – You realize that you were driving at 100 miles per hour, don’t you?

  -- No, officer, I _____ have been. This car can’t do more than 70.

  A. needn’t B. shouldn’t C. couldn’t D. might not

  ( )12. Class is to begin in a minute, but the teacher still hasn’t _____.

  A. come on B. turned out C. come along D. turned up

  ( )13. By the end of last year we _____ more than 200 students of English all over the province.

  A. trained B. would have trained C. had trained D. have trained

  ( )14. ______ the teacher’s suggestion, Tom finally found a way to settle the problem.

  A. Following B. To follow C. Follow D. He followed

  ( )15. – Hello, may I speak to Dr. Bush?

  --_________________.

  A. Yes, I’m Bush B. Yes, it’s me

  C. Here is Bush D. Speaking

  ( )16. Of the two new teachers, who do you like______?

  A. much B. better C. well D. the most

  ( )17. Something about his manager suggested that he _____ not interested in what we were doing.

  A. was B. were C. be D. is

  ( )18. The belief that the children of working mothers usually suffer is_____ by most scientists.

  A. rejected B. refused C. resisted D. reduced

  ( )19. Catherine is one of the brightest students who _____ from the Department of Computer Science, Brown University.

  A. is graduated B. has graduated

  C. are graduated D. have graduated

  ( )20. I always regret not _____ harder when I was young.

  A. studying B. having studied

  C. to study D. to have studied

  ( )21. Her dog ran out of the yard _____ the old lady opened the gate.

  A. moment B. a moment C. the moment D. that moment

  ( )22. –The phone is ringing.

  -- Who could _____ be? It is already midnight.

  A. he B. it C. this D. that

  ( )23. There used to be a coffee shop next to your house,________?

  A. wasn’t there B. didn’t there C. wasn’t it D. didn’t it

  ( )24. Not until he finished his homework _____ him to watch TV in the evening.

  A. his mother allowed B. his mother had allowed

  C. did his mother allow D. had his mother allowed

  ( )25. He thought nobody was around, but he was in fact seen _____ into the office building.

  A. to steal B. steal C. stole D. stolen

  ( )26. You don’t have to pay for your flights; they’re ______ in the price of your holiday.

  A. concluded B. held C. settled D. included

  ( )27. Have you ever been to the square ______ was built last year?

  A. which B. where C. when D. what

  ( )28. They started off at about 5 o’clock in the morning. They should ____ there by now.

  A. arrive B. have been arriving C. have arrived D. be arriving

  ( )29. In this park, sparrows often fly down from trees to eat from visitors’ hands. They are used to _____ in this way.

  A. be fed B. feed C. having fed D. being fed

  ( )30. It’s such a big room. If you don’t speak loud enough, you’ll never make yourself______.

  A. hear B. hearing C. to hear D. heard

  三. 完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  Mr. Jones was traveling in a car. Soon after setting out from a village to drive to London, he heard a strange noise from the back of the car. Naturally, he _31__ to have a look. He examined the wheels__32__ but found nothing wrong. __33__, he got back into the car and __34__ his way. The noise began almost immediately and was louder than _35__. Quickly turning his head, the man saw what appeared to be a great black cloud following the car._36__ he stopped at a village later on, he was told that a queen bee must be __37__ in his car as there were thousands of bees nearby.

  __38__ learning this, the man realized that the only way to get rid of the bees would be to drive away as _39__ as possible. After an hour’s hard driving, he arrived in London where he _40__ his car outside a hotel and went in to have a drink. It was not long __41_ a waiter who had seen him _42___ hurried in to inform him that his car was covered with __43__. The poor driver telephoned the police and explained what had happened. The _44__decided the best way to _45__ the situation would be to call in a bee-keeper. In a short time, the bee-keeper arrived. He found the __46__passenger hidden near the wheel at the back of the car. Very _47_ to the driver for his __48_ gift, the bee-keeper took the queen and her thousands of __49__ home in a large box. Then, the driver drove away in peace, _50_ free from the “black cloud”, which had hung over his car.

  ( )31. A. moved out B. got out C. turned around D. drove back

  ( )32. A. closely B. quietly C. clearly D. deeply

  ( )33. A. However B. Though C. Instead D. Therefore

  ( )34. A. went B. continued C. started D. drove

  ( )35. A. ever B. the beginning C. the past D. early

  ( )36. A. Until B. Before C. When D. Since

  ( )37. A. taken B. found C. hidden D. stored

  ( )38. A. At B. On C. For D. In

  ( )39. A. carefully B. quietly C. bravely D. quickly

  ( )40. A. sent B. rested C. parked D. lay

  ( )41. A. before B. then C. until D. when

  ( )42. A. come over B. arrive C. set off D. leave

  ( )43. A. bees B. dust C. flowers D. a cloud

  ( )44. A. waiter B. driver C. expert D. police

  ( )45. A. get rid of B. go on with C. clean up D. deal with

  ( )46. A. mistaken B. anxious C. unpopular D. unwelcome

  ( )47. A. thankful B. angry C. surprised D. delightful

  ( )48. A. worthless B. expensive C. unexpected D. usual

  ( )49. A. sisters B. lovers C. followers D. prisoners

  ( )50. A. by and by B. at least C. by all means D. at present

  四. 阅读理解(共15小题,每题3分,共45分)

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项, 并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  A

  For 30 years, Randy J. Murphy drove without being stopped by the police—and without a driver’s license (驾驶执照).

  The 46-year-old man’s luck came to an end last May. On his way home from his job as a dishwasher, he turned up the radio in the car.

  “I just turned the corner, and there was Mark,” Murphy said of the police officer who has since made such a difference in his life.

  Officer Mark Taylor had stopped the car as he heard the blaring (震耳的) music. When he asked for a driver’s license, Murphy said that he didn’t have one.

  Murphy told Taylor he couldn’t read well enough to tale the written part of the licensing test. “He said people just don’t help anymore. I told him if he was willing, I’d help him,” said Taylor. He gave Murphy his phone number. That afternoon Murphy called the officer.

  For the next three months, the men met several times a week to review the questions which might appear in the test. When Murphy took the test, Taylor went with him. Murphy passed on his sixth attempt (尝试). He then sailed through the road test. On September 5, he got his license.

  Taylor’s act of kindness won him the Officer of the Month award(奖) from the Knoxville Police Department. “People should help each other if they can,” Taylor said. “Randy did all the work. I just guided him along.”

  Although Murphy has overcome the difficulty that kept him from getting a driver’s license, he hasn’t stopped there. “We still meet once a week to read,” Taylor said. “We’ve also become friends.”

  “I’m glad he pulled me over now,” said Murphy.

  ( )51. Murphy was stopped by Taylor because_________.

  A. the music hi his car was too loud

  B. he drove without a driver’s license

  C. he made a wrong turn at a corner

  D. he listened to the radio while driving

  ( )52. After learning Murphy’s situation, Taylor decided ________.

  A. to put an end to his luck B. to help him learn how to read

  C. to take away his driver’s license

  D. to stop him from doing silly things

  ( )53. In “he then sailed through the road test” sailed through is close in meaning to ______.

  A. tried his best in B. nearly failed in

  C. suffered a lot in D. easily succeeded in

  ( )54. According to Taylor, he helped Murphy pass the licensing test because _______.

  A. he felt sorry for the bad situation of the poor

  B. he wanted to win the Officer of the Month award

  C. he hated to see people in need of help were not helped

  D. he thought it was a policeman’s duty to help people read

  B

  You start to introduce an old friend to someone, and suddenly you can’t remember that someone’s name even though you sense it is just there in your memory. Or you can’t quite bring back the name of a film you just saw. Such tip-of-the-tongue or TOT incidents happen to almost everyone, notes Deborah Burke, a scientist at Pomona College in Claremont, California.

  These lapses(失误) have noting to do with remembering the meaning of a word, but rather with its sound. “Often, the sound of a word is arbitrary (任意的) and senseless,” says Burke. This arbitrariness sometimes can make it difficult to bring back the word.

  The best way to prevent the problem is to use the name of a person or object as frequently as possible. “I tell people to do what salespeople often do-repeat people’s name several times just before you plan to see them,” says Liz Zelinski of the University of South California in Los Angeles.

  A TOT experience can seem worse when a similar-sounding(发音相似的),but incorrect, word comes into your head unexpectedly and stays there. Burke tells the story of a student who was trying to remember the name of a particular car. The student wanted the word Winnebago, but she could only come up with rutabaga. When this happens, think of something else, suggests Burke. “If you stop feeling worried about it, the correct word sooner or later will come to you.”

  ( )55. People sometimes find it hard to bring back a word they know well, for __________.

  A. it is impossible to remember every word

  B. the pronunciation seldom matches the spelling

  C. some words do not have any exact meaning

  D. its sound is decided for no good reason

  ( )56. TOT incidents are more likely to happen ________.

  A. with words similar in pronunciation

  B. with the name of a strange person or object

  C. when a word you don’t like gets into your mind

  D. when you pay too much attention to certain subjects

  ( )57. When you cannot come up with the right word you’re trying to remember, you may ______.

  A. think of more words of similar sound

  B. stop feeling worried but keep thinking of it

  C. do something else for a while and then try again

  D. forget it for the moment and pay attention to something else

  C

  The Amish are often called the “Plain People.” Their home have no pictures on the walls, and no soft, comfortable furniture. The men wear dark trousers with white or blue shirts, and the women wear long dresses in dark colors. They ride in carriages pulled by horses.

  The Amish have a saying: “The old way is the best way.” Although the Amish accept some new ideas- they use new medicines, for example- their way of life has not changed much in 300 years. They do not use electric lights, telephones or TVs.

  Almost all Amish live on farms. They do not use modern machinery (机器),yet their farms are successful because the Amish work hard and take good care of their land and animals. Their farms are always small. The Amish think it is wrong to have more land or more money than they need to live upon. A few years ago some Amish farmers discovered oil on their land. They immediately sold their land moved away, without telling anyone about the oil.

  The Amish will not buy insurance (保险) of any kind. When there is trouble, they help one another. If an Amish farmer gets sick, friends and neighbors will milk his cows and plant his fields. If a house burns down, as many as 200 men will come and build a new house in one day.

  People are curious about the lives of the Amish. Every year thousands of people visit the part of Pennsylvania where most Amish live. Usually the Amish are not happy about the visitors, but they tolerate(容忍) them. Perhaps the Amish understand that the visitors want to experience, at least for a few days, the quieter, simpler Amish way of life.

  ( )58. The Amish are called the “ Plain People” because they _______________.

  A. live on plains B. live a simple life

  C. do not like new ideas D. do not care about their clothes

  ( )59. Some Amish farmers left their land after discovering oil on it because they_______.

  A. didn’t want to have more money than they needed

  B. found the land not suitable for farming any more

  C. were afraid of getting into trouble

  D. didn’t need oil in their life

  ( )60. From the passage we know that the Amish people ______.

  A. want to be separated from one another

  B. used to take no medicines when they got ill

  C. believe in what they have been doing for 300 years

  D. keep small farms because they are easier to manage

  ( )61. What can be inferred form the passage?

  A. The Amish way of life is considered to be the best for Americans

  B. The coming of visitors greatly improves the life of the Amish people

  C. People wonder at the Amish way of life

  D. The Amish people are born to tolerate others.

  D

  Copernicus was born in Torun, Poland, on February19, 1473. Little is known about his early life except that his father died when he was 10. An uncle adopted (收养) him, his two sisters, and his brother. The uncle saw to it that the two boys received a good education. Copernicus went to the University of Cracow. There he studied such subjects as Latin, mathematics, and astronomy. It was probably at that time that he changed his Polish name, Niklas Kopernigk, to the Latin form of Nicolaus Copernicus. In 1946 Copernicus went to Italy, where he spent the next 10 years studying at various universities.

  In Copernicus’ time people still believed that all things—the sun, the stars, and the planets—moved around the earth. It was an old belief that few men had ever questioned. Aristotle had based his theory of astronomy on his belief. Because the Church had long been the center of learning, the theory was also linked to religious (宗教的) beliefs.

  In 1506 Copernicus returned to his homeland. A few years later he began to work for the Church. All those years Copernicus carried on his work on astronomy. He had just the most basic equipment and, like other scientists of his day, made observations with only his eyes. Still, using mathematics and logic (逻辑),Copernicus worked out a different theory, which held that the planets went around the sun.

  Copernicus did not announce his ideas. He did not want to make trouble. But he could not hide the scientific truth. So he talked about his theory with his friends, who strongly advised him to have his work published. His great book. On the Revolution of the Heavenly Bodies appeared at the very end of his life. Copernicus saw the first copy on the day he died, May 24, 1543.

  ( )62. Which of the following is TRUE about Copernicus?

  A. He had two brothers and a sister

  B. He used to be called Niklas Kopernigk

  C. He lost his father soon after he was born

  D. He spent 10 years at the University of Cracow

  ( )63. From the passage we can see that astronomy is _____________.

  A. the life experience of great men

  B. the movement of the stars and the planets

  C. the scientific study of natural objects in space

  D. the theories developed by scientists of old times

  ( )64. Copernicus developed his theory ________.

  A. using various telescopes B. based on Aristotle’s beliefs

  C. through observations and reasoning

  D. under the encouragement of his friends

  ( )65. The writer of the passage wants us to know that ______________.

  A. Copernicus did not tell about his theory until the day of his death

  B. for many years Copernicus dared to do nothing openly against the Church

  C. pushed by his friends Copernicus decided to write a book in May1543

  D. shortly before he got back to Poland Copernicus started to work for the Church

  五 短文识错 (共10小题;每题1.5分,共15分)

  下面短文中有10行标有题号。找出每行4个划线部分中的错误项,并将错误项下面的大写字母填入左边的括号里。

  Learning English as a foreign language is difficult, but you can

  ( )66. learn more quickly unless you follow these suggestions. One way

  A B C D

  ( )67.to help your English is by listen to English on the radio and TV

  A B C D

  ( )68.every day. Even if you don’t understand nothing at first, don’t be

  A B C D

  ( )69.worried. It will be easy little by little. You just need to be patient.

  A B C D

  ( )70.Other way that’ll be of help is to talk in English. When you try

  A B C D

  ( )71.speak English, don’t be nervous. Just relax and use the words you know.

  A B C D

  ( )72.My last suggestion is to think in English. When you are to yourself, try

  A B C D

  ( )73.to practice in this way. That will become easier for you to use English

  A B C D

  ( )74.vocabulary and sentences. If you find it hard to thinking in this language,

  A B C D

  ( )75.don’t give up. Keep on trying. I hope you will follow my advices.

  A B C D

  六 补全对话(共5句;每句满分3分,共15分)

  根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示:Dr. Johnson 一家要来华旅游。他给长城饭店打电话预定两个房间,询问在北京可以参观哪些地方,以及是否可以安排导游(tour guide)。长城饭店的李红耐心地回答了他的问题。

  Li Hong: Great Wall Hotel. Can I help you?

  Dr. Johnson: ______76_____________. We will arrive at your hotel on June 15.

  Li Hong: _________77____________?

  Dr. Johnson: Three nights. We’ll leave for Shanghai on the morning of June 18.

  Li Hong: No problem._______78____________?

  Dr. Johnson: Gilbert Johnson. G-i-l-b-e-r-t, Gilbert. J-o-h-n-s-o-n, Johnson.

  Li Hong: Okay. Mr. Gilbert Johnson, two rooms for three nights, from June 15 to the morning of June 18.

  Dr. Johnson: That’s right. ______79_____________?

  Li Hong: Well, the Summer Palace, the Great Wall, the Ming Tombs, and some other places.

  Dr. Johnson: Very good, I think we’ll try to see them all. By the way, ____80_______?

  Li Hong: Yes, we can make the arrangement for you.

  Dr. Johnson: Thanks a lot. See you then.

  Li Hong: See you.

  参考答案:

  一、语音知识

  答案:1.B 2.D 3.A 4.C 5.D

  二、词汇与语法知识

  答案:6.B 7.D 8.C 9.B 10.A 11.C 12.D

  13.C 14.A 15.D 16.B 17.A 18.A 19.D

  20.B 21.C 22.B 23.A 24.C 25.A 26.D

  27.A 28.C 29.D 30.D

  三、完形填空

  答案:31.B 32.A 33.D 34.B 35.A 36.C 37.C

  38.B 39.D 40.C 41.A 42.B 43.A 44.D

  45.D 46.D 47.A 48.C 49.C 50.B

  四、阅读理解

  答案:51.A 52.B 53.D 54.C 55.D 56.A 57.D

  58.B 59.A 60.C 61.C 62.B 63.C 64.C

  65.B

  五、短文识错

  答案:66.B 67.B 68.C 69.B 70.A 71.A 72.D

  73.B 74.C 75.D

  六、补全对话

  76. I’d like (/ want) to book (/ have) two rooms

  77. How long are you going go stay

  78. May I have your name, please/ What’s your name

  79. Where do you think we could visit ( /go)during our stay in Beijing

  80. Can you get a tour guide for us / Can you arrange for a tour guide

  to go with us